Veel oudere dieren krijgen last van artrose. Dat is een pijnlijk slijtage van de gewrichten waardoor ze moeilijker gaan lopen en meer last hebben met bijvoorbeeld opstaan, rennen en springen.

Voor huisdieren met ernstige artrose waren er al pijnstillers, glucosaminen en aangepaste voeding. Maar ondanks deze medicatie zijn er toch nog veel dieren die pijn houden.


Sinds een aantal jaar kunnen we u in onze praktijk ook de mogelijkheid bieden voor stamceltherapie. Stamcellen (een soort reparatiecellen) kunnen uit een beetje vet van het dier gehaald worden en vervolgens in het beschadigde gewricht worden ingebracht. 

stamcel filmpjeDeze stamcellen zijn in staat om nieuw kraakbeen te maken. En met dat nieuwe kraakbeen neemt de pijnlijkheid in het gewricht drastisch af. Het dier kan zich dan weer beter en met meer plezier bewegen.

Inmiddels hebben we al een flink aantal dieren behandeld met stamcellen.
Omroep Venlo maakte er bij ons een reportage van. Klik op het filmpje om de reportage te bekijken.
Voor meer informatie over de stamceltherapie kunt u ook kijken op de website van Medivet Benelux.

Wat zijn stamcellen precies?
stamcellenStamcellen zijn cellen die nog geen specifieke functie hebben en zich nog kunnen ontwikkelen tot het gewenste nieuw weefsel. Als deze cellen in een gewricht worden geïnjecteerd, bijvoorbeeld in de elleboog, dan zijn deze stamcellen in staat om nieuw kraakbeen te maken. En dat is precies het weefsel dat stuk is en ontbreekt bij dieren met artrose. Als de cellen nieuw kraakbeen gaan maken, heeft uw huisdier minder pijn en dus meer plezier met lopen en spelen.

Heeft u vragen of wilt u weten of stamceltherapie voor uw hond of kat een mogelijkheid is? Neem dan gerust contact met ons op.