Konijnen enten

Het is verstandig om uw konijn 1x per jaar te vaccineren tegen de dodelijke ziektes Myxomatose en RHD1.
Naast deze ziektes is er een nieuwe dodelijke virusvariant RHD2. Hiervoor is 2x per jaar een aparte enting nodig.

konijnenvaccin

Waar kunt u uw konijn vaccineren tegen myxomatose en RHD1?
(Let op, dit geldt niet voor RHD2!)

Om het voor u gemakkelijk en goedkoper te maken kunt u het hele jaar door uw konijn tegen gereduceerd tarief laten vaccineren bij de Postwagen in Venlo en in Tegelen-Steyl. U kunt daarvoor tijdens openingstijden zonder afspraak binnen lopen.

Let op: uw konijn moet gezond zijn en minimaal 5 weken oud.

Prijs per vaccinatie
Een inenting kost €26,50 per konijn en als u meerdere konijnen laat enten kost het €18.00 voor elk volgende konijn van dezelfde eigenaar.
We doen voor dit tarief uitsluitend de vaccinatie.

Vaccineren met uitgebreide gezondheidcontrole
Wilt u uw konijn laten enten en bovendien een uitgebreide gezondheidscontrole laten uitvoeren door de dierenarts dan kunt u natuurlijk ook gewoon een afspraak maken. U betaalt dan het normale tarief. Tijdens zo'n consult kijken we uw konijn helemaal na en krijgt het de jaarlijkse enting. U kunt al uw vragen stellen en we kunnen u desgewenst passend advies geven over voeding en verzorging van uw konijn.

eravacHoe kunt u uw konijn inenten tegen de nieuwe dodelijke virusvariant RHD2?
Er is een nieuwe variant actief van het dodelijke RHD-virus. De normale jaarlijkse konijnen-enting beschermt hier niet tegen. Er zijn al meerdere konijnen in het wild, maar ook huiskonijnen aan gestorven. Ook hier in Limburg. U kunt uw konijn hiertegen beschermen met een extra vaccinatie. Lees meer in ons nieuws-artikel.

Er zitten 10 entingen in een flesje en het flesje is maar 10 uur houdbaar na aanprikken. Daarom houden we regelmatig een entingsdag op beide vestigingen.

_____________________________________________________________________________

De eerstvolgende entingsdagen zijn:
donderdag 15 november
donderdag 3 januari

Aanmelden is verplicht vanwege de beperkte beschikbaarheid van het vaccin! U kunt ons hiervoor bellen.
__________________________________________________________________________________


Bescherm uw konijn tegen vliegen en maden

konijnSommige konijnen hebben af en toe wel eens wat poep of urine aan hun achterwerk zitten. Als deze dieren buiten lopen, lopen ze het risico dat vliegen eitjes in hun vacht leggen. Uit deze eitjes komen binnen hele korte tijd maden, die zich gaan voeden op het konijn en grote wonden tot gevolg kunnen hebben. Soms zo erg dat het levensbedreigend is voor het konijn.

Om dit te voorkomen hebben we een spray tegen Myiasis (madenziekte) waarmee u uw konijn 1x per maand kunt insprayen. Dat houdt de vliegen op afstand en voorkomt maden bij uw konijn. Zo is uw konijn eenvoudig de hele zomer beschermd.
Meer weten, bel ons gerust, of loop even binnen. 

Adviesbrieven over het konijn

het konijn
dwangvoeren