Dit is een veelgehoorde vraag in onze praktijk. En het antwoord is: Niet perse, als we weten wat er na castratie met het lichaam gebeurt. Stofwisseling en voeding spelen een belangrijke rol. 
Lees er meer over en ontvang bij een castratie of sterilisatie in januari en februari een gratis verpakking geschikte voeding voor uw hond of kat.

Wat gebeurt er met de stofwisseling
Bij een castratie of sterilisatie worden de zaadballen of eierstokken verwijderd. Deze ingreep heeft effect op de hormoonhuishouding van uw huisdier.
Een belangrijk gevolg hiervan is de verandering in energieverbruik van het lichaam: Bij dezelfde hoeveelheid beweging zal uw dier toch minder energie verbruiken. Uw dier gaat dus, zoals we dat bij een auto noemen, "zuiniger lopen". Als u hetzelfde voer blijft geven in dezelfde hoeveelheid, dan kan het gewicht dus gaan toenemen. 

Als een dier dikkerwordt, wordt het vaak ook minder actief. Dus extra reden om te zorgen dat het gewicht op peil blijft.

Hoe zorgt u dat het gewicht gelijk blijftSanimed Weight Reduction
U kunt het dikker worden van uw huisdier voorkomen door minder energie te voeren. Dat kan op drie manieren:
Extra bewegen door een extra wandeling te maken of meer te laten spelen.
Ongeveer een kwart minder voer geven dan de hoeveelheid die uw dier vóór de ingreep kreeg.
Of overschakelen op een gewichts-reductie-voeding, bijvoorbeeld Sanimed Weight Control of Weight Reduction voeding.

Waaom heeft andere voeding geven zin
Gewichts-reductie-voeding heeft behalve een lager energiegehalte nog een aantal andere voordelen. Het bevat L-carnitine dat de verbranding van het lichaamsvet bevordert. Het is vezelrijk waardoor uw huisdier zich sneller verzadigd zal voelen. Bovendien bevat het hoge gehaltes aan vitamine E en andere anti-oxidanten die zorgen voor een sterk immuunsysteem.
Een extra voordeel voor de kat is dat Sanimed weight reduction voeding ook de kans vermindert op blaasgruis.

Wij adviseren u om na ongeveer 6 weken uw huisdier nog eens te komen wegen. Zo kunnen wij u beter helpen om het gewicht optimaal te houden. U kunt hiervoor kosteloos een afspraak maken of even binnenlopen.