Krabt uw kat aan de bank of de deurpost in plaats van aan de krabpaal? Heel vervelend en lastig te stoppen. Maar er is iets op gevonden: druppels die u op de plek kunt aanbrengen waar u wil dat uw kat WEL gaat krabben.

Krabben is natuurlijk gedrag en moet niet gestopt worden. Maar waarom krabben katten eigenlijk? Een van de redenen dat katten binnen en buiten krabmarkeringen achterlaten, is om hun territorium aan te geven. Dit doen katten voor zichzelf, maar ook voor soortgenoten. Een kat markeert zijn eigen route om de weg weer terug te kunnen vinden en bakent daarmee zijn territorium af voor (ongewenste) soortgenoten. Zij laten hierbij visuele en chemische krabmarkeringen achter via de poten. Deze boodschap, die alleen door katten kan worden waargenomen, is een feromoon dat het Feline Interdigital Semiochemical, ook wel het pootjesferomoon wordt genoemd. FELISCRATCH van Feliway bevat onder andere een replica van dit pootjesferomoon.

Het product werkt op 3 manieren:

-Kattenkruid lokt de kat naar de krabpaal door de aantrekkelijke geur.
-De blauwe kleur van de druppels bootst de krabmarkering na die de kat kan zien (De blauwe kleur vervaagt, maar blijft wel zichtbaar op de krabpaal)
-Het pootjesferomoon (F.I.S.) zorgt ervoor dat de kat daar gaat krabben (instinctief krabgedrag)

Dit alles zorgt ervoor dat de kat zijn eigen pootjesferomonen op de krabpaal aanbrengt en de krabpaal blijft gebruiken.

Meer weten? Bel ons gerust of loop even binnen.