Naast een uitstekende diergeneeskundige zorg willen we ook een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Dat doen we door bewuste keuzes te maken en bij te dragen aan maatschappelijke projecten, zoals Stichting Hulphond en Kinderboerderij Hagerhof. Ook gebruiken we groene stroom van Greenchoice, geven we elkaar FairTrade cadeautjes en zorgen we dat onze Dierenpaspoorten bijdragen aan de financiering van projecten voor gezelschapsdieren.

hulphond hagerhof logo 2 fairtrade tony greenchoicevlag dierpaspoort

 

Stichting Hulphond Nederland

 hulphond 2 Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een zelfstandiger leven. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, haalt was uit de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen.
Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om mensen met een handicap zelfstandiger te maken. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.
Dierenkliniek de Postwagen zamelt geld in voor Stichting Hulphond en helpt zo mee om deze dieren op te leiden.


Kinderboerderij Hagerhof Venlo

 hagerhof logo 3 Regelmatig komt een van onze dierenartsen naar de Kinderboerderij om de dieren te controleren. Ze worden gevaccineerd en zieke dieren worden behandeld. Een groot deel van de kosten hiervan neemt de Postwagen voor haar rekening als sponsoring. Zo dragen we bij aan een mooie plek in Venlo waar ouders en kinderen uit de stad in contact kunnen komen met dieren.


De Sint trakteert op Tony’s Chocolonely bij de Postwagen

 tony 2 Een lekkere traktatie met Sinterklaas:
een eerlijk en welverdiend cadeautje voor alle medewerkers van de Postwagen.Fair trade Kerstpakket

 kerstpakket 2 De kerstpakketten voor alle praktijkmedewerkers zijn gekocht bij de Wereldwinkel Venlo. Een leuk kado voor de ontvanger én het draagt bij aan een eerlijke handel voor de maker. Dat geeft Kerst inhoud!

 

Groene stroom

 greenchoicevlag 2 Alle stroom die we in onze beide vestigingen afnemen is 100% groen. De stroom wordt geleverd door Greenchoice en wordt opgewerkt uit zon, wind water en biomassa. Zo dragen we bij aan een schoner milieu.


Dierenpaspoort

 dierenpaspoort 2 Het Dierenpaspoort financiert projecten voor gezelschapsdieren
Er zijn verschillende dierenpaspoorten op de markt. Onze praktijk koopt de paspoorten uitsluitend bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), de beroepsvereniging van de dierenartsen.
De opbrengsten van dit KNMvD-paspoort worden door deze beroepsvereniging namelijk gebruikt voor het ondersteunen van allerlei initiatieven om de zorg voor gezelschapsdieren te verbeteren. Zo wordt met behulp van de opbrengsten onderzoek naar preventieve zorg bekostigd, en worden voorlichtingsactiviteiten bedoeld voor dier-eigenaren ondersteund. Met deze gelden is onderzoek naar de erfelijkheid van tumoren gedaan, is de Landelijke Maand van het Gebit georganiseerd en wordt het Landelijk Informatiecentrum voor Gezelschapsdieren (LICG) ondersteund.
Allemaal initiatieven die onze praktijk van harte onderschrijft. Daarom kiezen we voor het officiële KNMvD-paspoort.